Agenda

In de lijst hieronder kun je zien welke filosofische activiteiten er gepland zijn.

vandaag:
27
september

woensdag, 7 oktober 2020: Algemeen filosofisch gesprek

Filosoferen kun je leren

Aanvang om 19:00 uur in MBO Rijnland (Polanerbaan 15 ,3447 GN Woerden)
Bedoeld voor: Iedereen
Kosten: Via Volksuniversiteit
Korte beschrijving:

In samenwerking met de Volksuniversiteit Het Groene Hart geef ik een cursus over het stellen van vragen bij een filosfische gesprek.

Hoe maak je van een gewoon gesprek een goed gesprek? Door de juiste vragen te stellen! Wat zijn dan goede vragen die mensen aan het denken zetten en waar herken je ze aan? En als het gesprek bezig is, hoe zorg je dan dat het (filosofisch) interessant blijft? In deze cursus worden veel voorbeelden besproken, maar ga je vooral zelf oefenen met de andere deelnemers. Daarna kun je het uitproberen op je (klein)kinderen, collega’s, vrienden of huisgenoten.

De introductiecursus gaat over de kunst van het vragen stellen en het herkennen van onjuiste argumentatie. De Socratische Methode zal het uitgangspunt zijn om het eerste filosofische gesprek te voeren. 

Je kunt je inschrijven via de website van de Volksuniversiteit Het Groene Hart.

dinsdag, 20 oktober 2020: Filosofisch café

Café Filo

Aanvang om 20:00 uur in Café Onder de Linde (Appelmarkt 15, Amersfoort)
Bedoeld voor: Iedereen
Kosten: gratis entree
Korte beschrijving:

De weken vliegen voorbij en je bent vergeten om stil te staan bij die belangrijke vragen. Wil je die gedachten voor jezelf eens verhelderen of scherper krijgen? Dan is het Filosofisch Café iets voor jou. Samen met andere filosofisch geïnteresseerden kun je je uitgangspunten eens gaan onderzoeken. Durf jij te twijfelen aan je eigen mening? Kom dan naar het enige Café Filo van Amersfoort en omstreken. Op deze dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 ga je met de aanwezigen filosoferen over de vraag van die avond. Dat is ook je enige huiswerk: over welke vraag zou je met de anderen van gedachten willen wisselen? Inloop vanaf 19:30 uur. Geschatte eindtijd: 22:00 uur.

Wel van te voren aanmelden. Maximaal aantal gasten: 10

Voor meer uitleg over het Café Filo kijk je op deze webpagina.