Filosofisch Café

In het Café Filo gaat het niet om je gelijk te halen. Wel om met elkaar dichter bij een antwoord te komen. Daar zijn een paar spelregels bij.

Café Filo

Hoe gaat dat dan?

Omdat het Filosofisch Café openbaar is, loop je gewoon binnen als je daar zin in hebt. Hierdoor is de samenstelling van de onderzoeksgroep steeds anders en is het gesprek elke keer weer een spannende ontmoeting.

Om het gesprek ook diepgang te geven zijn er een paar eenvoudige regels die aan het begin van elke sessie worden doorgenomen. Deze handvatten stellen jou in staat om ook echt verder te komen in je gedachtevorming. Lange monologen en debatvoering zijn uit den boze. Filosoferen is geen flitsende sport want nadenken kost nu eenmaal tijd. Door een gezamenlijke inspanning van jou en de andere aanwezigen worden de uitgesproken ideeën over het onderwerp helder gemaakt. Na zo'n 2 uur maken we de balans op en het kan haast niet anders dan dat je, dankzij dat gefilosofeer, wijzer huiswaarts keert.

In september 2016 heeft de lokale omroep EVA een item over het café gemaakt. Het was een mooie warme avond en dus konden we op het terras filosoferen. Het item kun je hier terugkijken. Voor een uitgebreidere beschrijving over de methode kijk je hier.

Binnenkort nieuwe activiteiten in deze planning.