Filosofisch Café

Iedereen die zijn mening durft los te laten is welkom in het filosofisch café

Café Filo

Voor wie is het?

In het Café kom je ook onbekenden tegen die naar jouw argumenten komen luisteren. Of die juist hùn idee uiteen zetten. Niet om hun eigen mening te gaan verkondigen of om hun gelijk te halen. Elke bezoeker mag vertellen hoe hij of zij over het onderwerp denkt. Maar je moet er ook tegen kunnen dat anderen daar kritische kanttekeningen bij plaatsen. Kortom, als jij het durft om vraagtekens bij je eigen antwoorden te zetten dan ben je van harte welkom.

En wat kost zo'n goed gesprek? Je betaalt alleen je eigen drank, het is tenslotte een café. Deelname aan het gesprek is verder gratis, maar zoals je hierboven hebt gelezen houd je er juist wat aan over!

Tot binnenkort bij één van de gesprekken. Kijk hieronder wanneer het volgende gesprek gepland staat. Proost!

Geplande gesprekken

dinsdag, 17 september 2024: Café Filo

Aanvang om 20:00 uur in Café Onder de Linde (Groenmarkt 6, Amersfoort)
Bedoeld voor: Iedereen
Kosten: gratis entree, drank op eigen rekening
Korte beschrijving:

Kom ook mee filosoferen met de andere deelnemers. Jullie bepalen het thema en de vraag. Het stellen van vragen moedigen we aan in het filosofisch café. Het onderwerp van deze avond wordt door de aanwezigen bepaald. Eén van hun casussen wordt gekozen om onze vragen bij te stellen. En wellicht zijn we op het einde van het gesprek wel wijzer geworden!

Durf jij te twijfelen aan je eigen mening? Lukt het jou om anderen te helpen hun gedachten helderder te krijgen? Kom dan naar het enige Café Filo van Amersfoort en omstreken. Op deze dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur ga je met de aanwezigen filosoferen over de vraag van die avond. Dat is ook jouw enige huiswerk: over welke (filosofische) vraag zou jij met de anderen eens willen filosoferen? Inloop vanaf 19:30 uur. Geschatte eindtijd: 22:00 uur.

Voor meer uitleg over het Café Filo kijk je op deze webpagina.

dinsdag, 15 oktober 2024: Café Filo

Aanvang om 20:00 uur in Café Onder de Linde (Groenmarkt 6, Amersfoort)
Bedoeld voor: Iedereen
Kosten: gratis entree, drank op eigen rekening
Korte beschrijving:

De weken en maanden vliegen voorbij en je vergeet om stil te staan bij die belangrijke vragen. Wil je die gedachten voor jezelf eens verhelderen of scherper krijgen? Dan is het filosofisch café iets voor jou. Samen met andere filosofisch geïnteresseerden kun je je uitgangspunten eens gaan onderzoeken. En dat is helemaal niet wazig of vaag omdat we uitgaan van een concrete gebeurtenis.

Durf jij te twijfelen aan je eigen mening? Lukt het jou om anderen te helpen hun gedachten helderder te krijgen? Kom dan naar het enige Café Filo van Amersfoort en omstreken. Op deze dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur ga je met de aanwezigen filosoferen over de vraag van die avond. Dat is ook jouw enige huiswerk: over welke vraag zou jij met de anderen eens willen filosoferen? Welke concrete gebeurtenis hoort daar bij? Inloop vanaf 19:30 uur. Geschatte eindtijd: 22:00 uur.

Voor meer uitleg over het Café Filo kijk je op deze webpagina.

dinsdag, 10 december 2024: Filosofisch Café

Aanvang om 20:00 uur in Café Onder de Linde (Appelmarkt 15, 3811 CT Amersfoort)
Bedoeld voor: Iedereen
Kosten: gratis entree, drank op eigen rekening
Korte beschrijving:

Sinterklaas is zojuist vertrokken en het is bijna kerstmis wanneer het Café Filo voor regio Eemland plaats heeft. Wat voor vragen leven er bij jou nu we zulke lange nachten hebben? Op deze dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 ga je met anderen filosoferen over de vraag van die avond.

Om 20:00 uur starten we met de zoektocht naar een mooie vraag. Misschien wel jouw vraag! Dat is dan ook je enige huiswerk: welke filosofische vraag en casus wil jij voorstellen voor ons gezamenlijk onderzoek? Inloop vanaf 19:30 uur. Geschatte eindtijd: 22:00 uur.

Voor meer uitleg over het Café Filo kijk je op deze webpagina.