Contactgegevens

Wie is Vragend Wijs en hoe kun je je vragen aan mij stellen? Op deze pagina vind je de antwoorden daarop.

Contact

Bart Mutsaers MA MEd

Ik studeerde filosofie in Tilburg aan de UvT en ben afgestudeerd op modale logica als wetenschapsfilosoof. Na deze academische studie heb ik de Eerste Graadslerarenopleiding Filosofie gevolgd en succesvol afgerond. Tijdens en na de studie heb ik deel uitgemaakt van de redactie van het filosofisch tijdschrift La Linea.
Vervolgens een aantal jaren cursussen verzorgd in het volwassenenonderwijs. Op verschillende plaatsen in Nederland heb ik korte filosofiecursussen verzorgd. Daarbij gebruikte ik twee uitgangspunten: historisch of thematisch. In acht avonden werden dan de belangrijkste filosofen of wapenfeiten besproken. De nadruk lag toen op kennisoverdracht.
Sinds enkele jaren weer actief en praktisch bezig met de filosofie en vooral het filosoferen.

In 2013-2014 heb ik bij de Internationale School Voor Wijsbegeerte (ISVW) in Leusden de basisopleiding “Filosofie in de Praktijk” gevolgd.

Hierop volgde in 2015 de beginners- en verdiepingstrainingen “Filosoferen met kinderen en jongeren” bij Wereldwijs en WonderWhy in Woerden.

In 2015 ben ik begonnen met filosoferen op de basisschool. In verschillende groepen heb ik gesprekken gevoerd over onder andere taal, waarheid en essentie.
Sinds 2016 ben ik ook lid van het WonderWhy Team. Samen met andere "WonderWhy-ers" zet ik me in om filosofie op school als een gewone activiteit te krijgen. Klik hier voor meer informatie over het team.

Een nieuwe training volgde in 2017: McCall's CoPI. In een vierdaagse training heb ik laten zien dat ik de methode "Community of Philosophical Inquiry" goed kan gebruiken in een groep kinderen of volwassenen.
In augustus ben ik nog een week naar Hoepertingen (B) geweest voor de training Socratisch Gespreksleider van Hans Bolten en Kristof van Rossem. Dat was een goede verfrissing en uitbreiding van mijn vaardigheden.

Sinds januari 2022 sta ik bij het Centrum Kinderfilosofie Nederland geregistreerd als kinderfilosoof level 2.

Lid van de Vereniging voor Filosofische Praktijk en Vrienden van de ISVW.

KVK: 69 455 651, BTW-id: NL 001 780 911 B57, Bank: NL41 ASNB 0706 7714 27
algemene voorwaarden

Portretfotografie: Joyke Veuskens. Kijk daar eens