Filosofisch Consult

Een één-op-één filosofisch gesprek over jouw vraag. Meer rust en alle aandacht om op onderzoek te gaan.

Filosofisch Consult

Filosofisch Consult

Soms loop je ergens mee en kom je er niet uit. Het blijft aan je knagen. Je hebt (levens)­vragen waarvan het antwoord niet meteen duidelijk is. Of vind je het antwoord zo raar dat je je zelf afvraagt of dit echt jouw mening is. En dat komt in elke fase van je leven wel eens voor. Het gaat dan om serieuze onderwerpen of “grote vragen” die schreeu­wen om verheldering of inzicht.

Op dit soort momenten zou je graag met iemand willen spreken die jou helpt om je gedachten te ordenen. Die onafhankelijk kan beoordelen of je wel correct redeneert. Iemand die aan jou vragen stelt over die vraag. Zonder dat je in een bepaalde richting wordt geduwd. Die jouw gedachten niet goed of fout vindt.

Dan is het Filosofisch Consult iets voor jou. Als buitenstaander denkt de filosoof/consulent met jou mee en kan je wijzen op alternatieven. Hij is geïnteresseerd in hoe je nu over dit probleem denkt. Door aandachtig te luisteren naar jou verhaal kan hij de vragen stellen die anderen niet durven te stellen omdat ze te dicht bij je staan. Op deze manier komt dan ook een andere vraag boven: de vraag achter de vraag.